/

Valamennyi migrációs útvonalon növekedés tapasztalható

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valamennyi migrációs fő útvonalon nőtt az illegális bevándorlók száma, Olaszország felé például három-négyszeres emelkedés tapasztalható – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy a magyar határokon folyamatosan jelentős a nyomás.

Idén 19 ezer határsértőt fogtak el, és 230 embercsempész ellen indítottak eljárást. Ez utóbbi augusztusig több mint az előző három évben összesen – tudatta.

Hozzátette: a migránsok úgy érzik, hogy Nyugat-Európa várja őket, ezért az intenzív nyomással azt szeretnék elérni, hogy minél többen, minél hamarabb átjuthassanak a magyar határőrizeten.

A magyar határ azonban nem átjáróház, nem bocsánatos bűn, ha valaki a jobb élet reményében a jogszabályokat semmibe véve akar eljutni az Európai Unióba – fogalmazott Bakondi György.

Az EU felismerte, hogy a tömeges migráció Olaszországban súlyos következményekkel jár, ezért megállapodást próbál kötni a többi között Tunéziával, Algériával és Egyiptommal, az olasz kormány pedig a líbiai parti őrség megerősítésére tesz komoly erőfeszítéseket – tette hozzá.

Előző sztori

Nincs új fertőzött Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Összeveszett unokahúgával, fel akarta robbantani a vízvezetéket egy férfi Vásárhely mellett

Legutóbbi hasonló cikkek