Gazdaság

Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban

Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban

2020. augusztus 5., szerda
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban

Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.

Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleménye szerint iskolai tornaterem és tornaszoba fejlesztésére, óvodai sportterem és tornaszoba kialakítására, szolgálati lakás létrehozására, faluház külső és belső korszerűsítésére, valamint iskola- és óvodaépület felújítására nyújthatják be pályázataikat szerdától az 5000 vagy annál kevesebb lakosú települések önkormányzatai, önkormányzati társulások vagy tankerületi központok. A kormánybiztos tájékoztatása szerint a Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány. A kistelepülések iskolai és óvodai tornaszobáinak fejlesztésére 5 milliárd forint, iskola- és óvodaépületek felújítására 10 milliárd forint áll rendelkezésre. Faluházak 5 milliárd forintból újulhatnak meg, 2 milliárd forint pedig közfeladatot ellátó személyek szolgálati lakásának létrehozására pályázható meg. A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén lehet benyújtani szeptember 4-éig, a nyertes pályázatokról 60 napon belül döntenek. A Miniszterelnökség - a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése és az életminőség javítása céljából - idén 22 pályázati kiírást tett közzé a Magyar falu programban - áll a közleményben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.