Közélet

Trianon-emlékművet avattak Székkutason

Trianon-emlékművet avattak Székkutason

2020. augusztus 22., szombat
Trianon-emlékművet avattak Székkutason

Szél István polgármester beszédében kiemelte, hogy kihívásokkal teli esztendőben köszöntött ránk a trianoni békediktátum 100. évfordulója. A koronavírus-járvány történelmi próbatétel a világnak, Magyarországnak, és Székkutasnak is. A fertőzésveszély miatt június helyett most, augusztusban emlékeztek meg Trianonról, és avatták fel a legújabb emlékművet Székkutason.

„Trianon igazságtalansága ide, járvány veszélye oda, igenis van okunk és jogunk ünnepelni. Ünnepelhetjük az ezeréves államiságot, a nemzeti összetartozást, melynek ezernyi jele, bizonyítéka közül csak egy az, hogy most, amikor a határon túli nemzettestvéreinktől lezárt, majd nagy kockázattal átléphető határok választanak el, ők, Trianon áldozatai, mégis teljes jogú magyar állampolgárok, a nemzet elszakíthatatlan részei, és tagjai. A turul a magyarság hadi jelvénye, és egyben a feltámadás ősi szimbóluma is. Hirdesse büszkén Székutason is a magyarság legnagyobb teljesítményét: él nemzet e hazán!” – mondta beszédében a település vezetője.

(Fotó: Gémes Sándor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.