Egészség

Továbbra is drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma hazánkban

Továbbra is drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma hazánkban

2020. augusztus 28., péntek
Továbbra is drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma hazánkban

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1138 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány mai ülésén tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, ésők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatthatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2398) és Pest megyében (793) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (413), Komárom-Esztergom (323), Zala (279),Borsod-Abaúj-Zemplén (173),Csongrád-Csanád (162), Veszprém (161) és Győr-Moson-Sopron megye (123), a sor végén Békés megye áll (21).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.