Egyetem

Tovább növelte hallgatói létszámát az SZTE

Tovább növelte hallgatói létszámát az SZTE

2020. augusztus 28., péntek
Tovább növelte hallgatói létszámát az SZTE

A gólyákat augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra.

Több mint 440 képzést hirdetett a 2020-as pótfelvételi eljárás során a Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja, alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, államilag finanszírozott és költségtérítéses helyekre. A képzésekre több mint 600-an jelentkeztek, közülük 387 hallgatót vett fel az intézmény. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 9-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 27-én hozták nyilvánosságra a felvi.hu oldalon.

Továbbra is az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az SZTE

A 2019-es adatokhoz képest több mint 50 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A szegedi egyetem képzéseire összesen 609-en jelentkeztek, ezzel hazánkban az egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az SZTE lett. A több mint 600 jelentkező közül összesen 387 hallgatót vett fel az intézmény: 236-an alap, 73-an osztatlan, 36-an mester, 42-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat. A legtöbb hallgató nappali és levelező munkarendű képzéseken kezdi meg a 2020/2021-es tanévet.

A legtöbb jelentkezőt az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) fogadja, itt több mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A JGYPK képzései mellett népszerűek az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar szakjai is. A legtöbb pont – összesen 440 – a keleti nyelvek és kultúrák (altajisztika) szakra kellett, de magas volt a ponthatár az általános orvos (421 pont), a gépészmérnöki (412 pont), az élelmiszermérnöki (408 pont), a fogorvos (401 pont), a mechatronikai mérnöki (400 pont), valamint a földrajz (400 pont) szakokra is.

Több mint 8000 gólya várható az SZTE-re

A külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2020 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen. A gólyákat 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyetemre érkezők már az első nap érezzék, Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A gólyák beilleszkedését azSZTE Felvettek honlapjais segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.