Hírzóna

Tolatás közben gázolt el egy kerékpárost, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Tolatás közben gázolt el egy kerékpárost, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

2020. augusztus 5., szerda
Tolatás közben gázolt el egy kerékpárost, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2018 májusában, az esti órákban, Szentesen, tolatás közben elütött egy arra kerékpározó férfit, aki az eset következében életét vesztette - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott járművével egy vendéglátóegység parkolójából – kezdődő szürkületi látási viszonyok mellett – egyre gyorsuló mozgással tolatott fel az úttestre. Figyelmetlensége folytán nem észlelte a manőver kezdetekor már a gépkocsi hátulja felé háromkerekű kerékpárján szabályosan közlekedő férfit. A nem megfelelő körültekintéssel és gyorsítással elvégzett hátramenetben a vádlott az autó hátsó lökhárítójával a bicikli első kerekének ütközött, melynek következtében a sértett az úttestre borult.

Az ütközés folytán a sértett 8 napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett, azonban a későbbiekben a sérülései nyomán kialakuló szövődmény okán a kórházi kezelések ellenére életét vesztette.

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.