///

Tolatás közben gázolt el egy kerékpárost, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2018 májusában, az esti órákban, Szentesen, tolatás közben elütött egy arra kerékpározó férfit, aki az eset következében életét vesztette – tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott járművével egy vendéglátóegység parkolójából – kezdődő szürkületi látási viszonyok mellett – egyre gyorsuló mozgással tolatott fel az úttestre. Figyelmetlensége folytán nem észlelte a manőver kezdetekor már a gépkocsi hátulja felé háromkerekű kerékpárján szabályosan közlekedő férfit. A nem megfelelő körültekintéssel és gyorsítással elvégzett hátramenetben a vádlott az autó hátsó lökhárítójával a bicikli első kerekének ütközött, melynek következtében a sértett az úttestre borult.

Az ütközés folytán a sértett 8 napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett, azonban a későbbiekben a sérülései nyomán kialakuló szövődmény okán a kórházi kezelések ellenére életét vesztette.

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Tizennyolc határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Csökkent az üzemanyagok ára

Legutóbbi hasonló cikkek