Közélet

Több mint 300 millióból újul meg a Jerney János Általános Iskola

Több mint 300 millióból újul meg a Jerney János Általános Iskola

2020. augusztus 26., szerda
Több mint 300 millióból újul meg a Jerney János Általános Iskola

A képviselő kifejtette, a beruházás keretében külső és belső korszerűsítésre egyaránt sor kerül. A munkálatok során részeben homlokzati hőszigetelést végeznek, nemesvakolatot kap az egész iskola. A tető vízszigetelést kap, az összes radiátort kicserélik, a nyílászárókat lecserélik, teljesen újrafestik az épületet belülről. Az iskola köré járdákat építenek, a bejáratot és a mosdókat akadálymentesítik. Mindemellett pedig 74 darab 275 wattos teljesítményű napelemet helyeznek el – részletezte Mihálffy, aki szerint a felújítás egyszerre javítja az odajáró gyerekek és a szüleik életminőségét.

A képviselő bízik benne, hogy a megújult általános iskola nagy vonzerővel bír majd a helyiek számára.

– Kiváló szakmai munka folyik az iskolában és rövidesen megújulva, megszépülve tudja fogadni a Kiskundorozsmán óvodát végző gyermekeket

– zárta gondolatait.

A beruházás 310 millió forintból valósul meg, amelynek 90 százalékát TOP-forrás biztosítja, a maradék 10 százalékot az önkormányzat finanszírozza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.