Több mint 300 millióból újul meg a Jerney János Általános Iskola

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálffy Béla, Kiskundorozsma fideszes önkormányzati képviselője elmondta, a héten elkezdődik a Jerney János Általános Iskola nagyszabású energetikai és műszaki korszerűsítése, amely a tervek szerint február közepére fejeződik majd be.

A képviselő kifejtette, a beruházás keretében külső és belső korszerűsítésre egyaránt sor kerül. A munkálatok során részeben homlokzati hőszigetelést végeznek, nemesvakolatot kap az egész iskola. A tető vízszigetelést kap, az összes radiátort kicserélik, a nyílászárókat lecserélik, teljesen újrafestik az épületet belülről. Az iskola köré járdákat építenek, a bejáratot és a mosdókat akadálymentesítik. Mindemellett pedig 74 darab 275 wattos teljesítményű napelemet helyeznek el – részletezte Mihálffy, aki szerint a felújítás egyszerre javítja az odajáró gyerekek és a szüleik életminőségét.

A képviselő bízik benne, hogy a megújult általános iskola nagy vonzerővel bír majd a helyiek számára.

– Kiváló szakmai munka folyik az iskolában és rövidesen megújulva, megszépülve tudja fogadni a Kiskundorozsmán óvodát végző gyermekeket

– zárta gondolatait.

A beruházás 310 millió forintból valósul meg, amelynek 90 százalékát TOP-forrás biztosítja, a maradék 10 százalékot az önkormányzat finanszírozza.

Előző sztori

Útfelújítás szegedi módra: ha elkészült, gyorsan bontsd fel!

Következő sztori

A Loki ellen javíthat a Szeged-Csanád GA