/

Tizennyolc határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 4-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, marokkói, afgán, illetve szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Egy szegedi társasház csaknem negyven lakójának kellett elhagynia otthonát

Következő sztori

Tolatás közben gázolt el egy kerékpárost, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…