Kultúra

Telt házas ajándékkoncerttel búcsúzott az idei szabadtéri évadtól a Dóm tér

Telt házas ajándékkoncerttel búcsúzott az idei szabadtéri évadtól a Dóm tér

2020. augusztus 15., szombat
Telt házas ajándékkoncerttel búcsúzott az idei szabadtéri évadtól a Dóm tér

A kétszázötven éve született a komolyzene hallhatatlan Ludwig van Beethoven szerzeményeiből állították össze az idei ajándékkoncertet a Dóm téren.

Az idén már tizennyolcadik alkalommal rendezte meg ingyenes ajándékkoncertjét a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dóm téren, ami most egy kicsit más volt, mint a megszokott, mert a koronavírus-járvány miatt a Szabadtéri Játékok színpada és négyezer fős nézőtere nem épült fel, így egy kisebb nézőtér várta az érdeklődőket.

A Gyüdi Sándor vezényelte Szegedi Szimfonikus Zenekar műsorában a világhírű zeneszerző, Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nemcsak slágerdarabokat, hanem különleges, ritkábban elhangzott kompozíciókat is élvezhetett a Dóm téren. A nyitány a Prométheusz teremtményei című mű volt, majd Beethoven hegedűversenyével folytatódott az est, amelynek szólistája Kosztándi István volt.

Sándor Judit fényképei a péntek esti ajándékkoncertről.

Az ajándékkoncert második felében egy igazi szabadtérre íródott darab, a VI. F-dúr szimfónia, azaz a Pastorale csendült fel Gyüdi Sándor vezényletével.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.