Telt házas ajándékkoncerttel búcsúzott az idei szabadtéri évadtól a Dóm tér

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kétszázötven éve született a komolyzene hallhatatlan Ludwig van Beethoven szerzeményeiből állították össze az idei ajándékkoncertet a Dóm téren.

Az idén már tizennyolcadik alkalommal rendezte meg ingyenes ajándékkoncertjét a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dóm téren, ami most egy kicsit más volt, mint a megszokott, mert a koronavírus-járvány miatt a Szabadtéri Játékok színpada és négyezer fős nézőtere nem épült fel, így egy kisebb nézőtér várta az érdeklődőket.


A Gyüdi Sándor vezényelte Szegedi Szimfonikus Zenekar műsorában a világhírű zeneszerző, Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nemcsak slágerdarabokat, hanem különleges, ritkábban elhangzott kompozíciókat is élvezhetett a Dóm téren. A nyitány a Prométheusz teremtményei című mű volt, majd Beethoven hegedűversenyével folytatódott az est, amelynek szólistája Kosztándi István volt.

Sándor Judit fényképei a péntek esti ajándékkoncertről.


Az ajándékkoncert második felében egy igazi szabadtérre íródott darab, a VI. F-dúr szimfónia, azaz a Pastorale csendült fel Gyüdi Sándor vezényletével.

 

Előző sztori

Még nem vonulnak el a felhők

Következő sztori

Baleset miatt lezárták a 47-es főutat Hódmezővásárhelynél

Legutóbbi hasonló cikkek