Hírzóna

Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak menekülő embercsempészt Kövegyen

Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak menekülő embercsempészt Kövegyen

2020. augusztus 8., szombat
Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak menekülő embercsempészt Kövegyen

Egy román állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy tucat migránst szállított a 4434-es számú úton, mikor két éjszakai szolgálatból hazafelé tartó rendőr elfogta őket - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A nagylaki határrendészeti kirendeltség járőrei éjszakai szolgálatból tartottak haza, amikor augusztus 8-án 5 óra 45 perckor Kövegy külterületén felfigyeltekegy, az út melletti kukoricásban várakozó osztrák honosságú BMW X6-osra. Amikor igazoltatni akarták a gépjárműbenülőket, a vezetőülésen tartózkodó román férfimegpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól és elszaladt, az egyenruhások azonban a közelben elfogták. A jármű átvizsgálása során a rendőrök a sofőrön kívül még tizenkét férfit találtak a személyautóban megbújva. Ketten közülük palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a román férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás. Elszámoltatása folyamatban van. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.