/

Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak menekülő embercsempészt Kövegyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy román állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy tucat migránst szállított a 4434-es számú úton, mikor két éjszakai szolgálatból hazafelé tartó rendőr elfogta őket – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A nagylaki határrendészeti kirendeltség járőrei éjszakai szolgálatból tartottak haza, amikor augusztus 8-án 5 óra 45 perckor Kövegy külterületén felfigyeltek egy, az út melletti kukoricásban várakozó osztrák honosságú BMW X6-osra. Amikor igazoltatni akarták a gépjárműben ülőket, a  vezetőülésen tartózkodó román férfi megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól és elszaladt, az egyenruhások azonban a közelben elfogták.

A jármű átvizsgálása során a rendőrök a sofőrön kívül még tizenkét férfit találtak a személyautóban megbújva. Ketten közülük palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a román férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Húsz határsértő próbálkozott legutóbb egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Vásárhelyi drogtermesztőre csaptak le a zsaruk - videó!

Legutóbbi hasonló cikkek