Szeged-Csanád GA: negyedikre sem jött az első siker

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Haladás akarata érvényesült a támadásban továbbra is gyengélkedő szegediek ellen.

A szombathelyiek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, egyre-másra vezették támadásaikat, a vendégek ritka vendégek voltak a hazai térfélen. A zöld-fehérben már a második percben megszerezhették volna a vezetést, ám a némi meglepetésre a kezdőbe nevezett Szalay Szabolcs lövését bravúrral védte Takács János. A folytatásban sem változott a szereposztás: a Haladás támadott, a Szeged védekezett. Már-már úgy tűnt, nem tudja megbontani a vendégvédelmet a hazai csapat, amikor a félidő utolsó percében Németh Milán egy átlövéssel megszerezte a vezetést. Szünet után is a szombathelyiek kezdeményeztek többet, a szegediek támadásaiban kevés átütőerő volt. A félidő derekára viszont kiegyenlítődött a játék. A hajrában rátett egy lapáttal a hazai együttes és Tóth Barna bombagóljával tulajdonképpen lezárta a meccset. A Haladás győzelméhez nem férhet kétség, Mátyus János együttese végig kézben tartott a meccset.

A szegediek jövő hét vasárnap este 7 órakor a Budaörsöt fogadják a Szent Gellért Fórumban.

Jegyzőkönyv:

Szombathelyi Haladás – Szeged-Csanád GA 2-0 (1-0)

Szombathely. Vezette: Móri Tamás (Bede Tamás, Hofbauer Roland).

Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Németh Milán – Tóth D., Csilus, Holdampf, Szekér, Bosnjak – Jancsó (Kiss B., 46.), Szalay (Tóth B., 58.). Vezetőedző: Mátyus János.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kárász, Pejovic, Bitó, Oláh (Simon Á., 73.) – Varga Sz.(Dobos, 56.), Grumic (Gajdos, 65.), Jovanovic, Deák – Germán, Takács T.  Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Németh Milán (45.), Tóth B. (71.).

borítókép: Vas népe

Előző sztori

Megvan az SZVSE első sikere

Következő sztori

Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány