/

Saját édesanyját verte és tartotta rettegésben egy alkoholista férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki több mint fél éve zaklatta édesanyját az egyik csongrád-csanádi faluban – közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 25-én a vele együtt élő édesanyját megpofozta, majd házuk egyik sarkába szorította és még legalább 20 alkalommal megütötte. Ezen túlmenően, mivel rendszeres alkoholfogyasztó volt, a gyanúsított arra kényszerítette a sértettet, hogy a nyugdíjából szeszes italt vegyen neki.

A gyanúsított, hogy az édesanyja a házból ne tudjon elmenni, a kulcsait elvéve a sértettet a házba zárta és, hogy segítséget se tudjon hívni, a mobiltelefonját is elvette. Mindemellett rendszeresen megfenyegette az édesanyját azzal is, hogy megöli.

A bíróság fentiek miatt a férfivel szemben távoltartást rendelt el ez év május 15-én, azzal, hogy a sértettől és annak tartózkodási helyétől tartsa magát távol, tartózkodjon attól, hogy a bántalmazottal közvetve vagy közvetlenül érintkezésbe lépjen.

A férfi a távoltartás ellenére az ingatlanba visszatért, oda állandó lakosként be is jelentkezett. Mindemellett azonban folytatta alkoholizáló életmódját, az édesanyját többször is megöléssel fenyegette, félelemben tartotta, lökdöste és megakadályozta abban, hogy a házat elhagyja.

A személyi szabadság megsértésével, továbbá a személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A férfi többszörösen büntetett előéletű, a gyanú tárgyát képező cselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Előző sztori

Egy tucat migráns próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Negyven újabb fertőzöttet szűrtek ki hazánkban

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…