Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet – mondja a kormányszóvivő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet – hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a koronavírus-járvány során “mi magyarok bebizonyítottuk, hogy bármikor képesek vagyunk összefogni, erőt meríteni mások kitartásából és erőt adni azoknak, akik a leginkább rászorulnak”.

A Parlamentben tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: idén a koronavírus-járvány miatt elmarad az augusztus 20-i ünnepi programok nagy része. Ezzel együtt kiemelte: egy belföldi nyaralás során érdemes felkeresni azokat a pékségeket, cukrászdákat, ahol – a most bemutatott – ország tortáit, a Szent István-napi kenyeret és 2020 leginnovatívabb kenyerét meg lehet kóstolni.

Az idei Szent István-napi kenyér a Hajdúsági házi kenyér, 2020 leginnovatívabb kenyere a Rozmaringos burgonyás cipó lett. Az ország tortájának a Curiositast, míg az ország cukormentes tortájának a Szentivánéji Álom elnevezésű süteményt választották.

(MTI)

 

Előző sztori

Az óvodát és a temetőt is felújítják Maroslelén

Következő sztori

Két autó karambolozott Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek