Kultúra

Öt pályázaton is sikerrel szerepelt a Tornyai-múzeum

Öt pályázaton is sikerrel szerepelt a Tornyai-múzeum

2020. augusztus 21., péntek
Öt pályázaton is sikerrel szerepelt a Tornyai-múzeum

A Közgyűjtemények Kollégiuma három projektet is támogat, köztük a Tornyai János Múzeumban készülő, Építés alatt című régészeti kiállítás virtuális formában való megvalósítását, amelynek nyomán a tárlat anyaga a világhálón is elérhető lesz.

Pályázati támogatással gazdagodik a múzeum fotótára és helytörténeti gyűjteménye vásárhelyi fotográfusok, Lőkös Sándor, Bodrogi Imre és Lusztig Imre hagyatékával, valamint a Tornyai János Múzeum Évkönyve a 2020. évi második kötete megjelentetésére is hozzájárulást nyert az intézmény.

További két kiadvány, a Régészeti kutatások Hódmezővásárhely-Kingécen, valamint a Politikai perek a szegedi népbíróságon 1945 és 1950 között című tanulmánykötet kiadását is támogatja az NKA, utóbbi az Emlékpont Könyvek sorozat következő darabja lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.