Összeállt a Szedeák kerete

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák klubelnöke a Rádió 88-nak adott interjújában elmondta, idén is négy légióssal és több saját nevelésű fiatallal vág neki a bajnokságnak a csapat.

A klub első embere kifejtette, a járvány alapvetően befolyásolt mindent, sokáig nem tudtak edzést tartani, az anyagi helyzet is bizonytalanná vált. Habár sok kérdőjel volt a klub körül, szerencsére végül stabilizálódott a helyzet.

A tavalyi szezonban a Szedeák volt az egyetlen csapat az NB I/A csoportjában, amely négy légióssal játszott. Kardos Péter az interjúban elmondta, a következő szezonra sem változik a külföldiek aránya. Hozzátette, céltudatosan fiatalabb játékosokat választottak, mert egy gyorsabb csapat építésében gondolkodtak.

Megemlítette, hogy a járvány hatásaként sok amerikai játékos nem tudott szerződni a saját hazájában, így több tengerentúli kosárlabdázó jelent meg az európai piacon.

Mint arról lapunk is beszámolt, Djordje Dzeletovic, James Dickey és Zach Brown után a magyar válogatott honosított amerikai játékosával, Govens Darrinnel erősítette meg keretét a Tisza-parti csapat.

A sikeres transzfer kapcsán elárulta, a biztató tárgyalásokat követően Szrecsko Szekulovics vezetőedző vette fel vele kapcsolatot a válogatott játékossal. Mivel két évet együtt dolgoztak a Falcóban, így a kölcsönös bizalom is segítette a folyamatot. Kardos Péter kiemelte, fontosnak tartja, hogy a légiósok mellett a fiatal, saját nevelésű játékosok is több lehetőséghez jussanak.

– Tulajdonképpen kész van a csapat.

Múlt héten elkezdődtek az edzések, a szerb Djordje Dzeletovic már a kerettel készül, a két amerikai pedig múlt héten érkezett és a kötelező koronavírus-vizsgálatokon a napokban esnek át, rövidesen bekapcsolódnak az edzésmunkába. Ha minden igaz, október 3-án indul a bajnokság. Remélem, hogy minden rendben lesz és nézők előtt játszhatunk majd – zárta gondolatait.

Előző sztori

Szigorít az Európai Kézilabda-szövetség a koronavírus miatt

Következő sztori

Kigyulladt egy lakatlan épület Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek