///

Nemzetközi díjat nyert a Hulladékmentes Tisza program

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tisza és környezete megtisztításáért indított Hulladékmentes Tisza program két kategóriában is elnyerte a Nemzetközi PR Szövetség elismerését. A PR-szakma Oscarjának számító Golden World Award díjat 1990 óta kapják a legkiválóbb, világszinten is példaértékű programok – számolt be a Magyar Nemzet.

– Nagyon sok pályázat foglalkozott idén egészségügyi témákkal: egyesek a járványhelyzetre adtak válaszokat, miközben Japán a tonhalállományát igyekezett megőrizni, Magyarország pedig egy hulladékmentes világot képzelt el – áll a PR-szövetség közleményében. A Coca-Cola Magyarország Hulladékmentes Tisza programja a Környezet és a Közösségi kapcsolatok kategóriában nyert díjat.

A cég azt vállalta 2019 nyarán a vízügyi és civil oldallal összefogva, hogy közös erővel tisztítják meg a folyót, a célra a The Coca-Cola Foundation 73 millió forintot adott. A program a Tisza műanyagszennyezésére és az ártéri hulladéklerakatok felszámolására fókuszál.

A PET-kupával együttműködve a Hulladékmentes Tisza programban azt a célt tűzték ki, hogy legalább 80 tonna hulladékot gyűjtsenek be és hasznosítsanak újra – jelenleg 49 tonnánál tartanak.

A cég a munkatársait is bevonva eddig három önkéntes napot szervezett, amelyeken összesen közel százhetvenen vettek részt. A nyári nagy közös hulladékszedés mellett az évközi hulladékmentesítő akciók során különösen szennyezett, természetvédelmileg kiemelt, például Natura 2000-es területeket tisztítottak meg a PET-kupa koordinációjával.

A program következő önkéntes napja szeptember 18-án esedékes.

A PET-kupa szakemberei a Felső-tiszai Búvár- és Mentőegyesület közreműködésével GPS-jeladókkal felszerelt PET-palackokat indítottak útjukra Vásárosnaménynál, az eszközök a hulladékmonitoring programot segítik, és akár két éven keresztül mutathatják a kutatóknak a folyón sodródó hulladék útját.

(Kiemelt kép: Coca-Cola Magyarország)

Előző sztori

Útépítés miatt változik a buszközlekedés Makón

Következő sztori

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…