Sport

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

2020. augusztus 11., kedd
Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Négy és fél hónap után kezdhette meg a közös munkát a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata. Mikler Roland ugyan félt attól, hogy milyen lesz újra a kapuba állni, de gyorsan kiderült, nincs miért aggódnia. — Pénteken értek haza a szombathelyi edzőtáborból, ahol kemény terhelést kaptak. Volt izomláz és fáradtság?

— Izomláz kevésbé, mivel már június eleje óta egyéni edzésterv szerint dolgoztunk, így mindenki úgy érkezett, hogy már megkezdte a felkészülést. Elfáradni azért szerintem mindenki elfáradt ebben a 10 napban.

— Négy és fél hónapi kényszerszünet után edzhettek együtt a csapattal. A hosszú kihagyásnak milyen hátrányai voltak?

— Féltem egy kicsit, hogy milyen lesz beállni a kapuba, mert ilyen hosszú időt csak akkor töltöttem kézilabda nélkül, amikor sérült voltam. Ha néhány hetet hagy ki az ember, akkor is furcsa visszaállni a kapuba. Most viszont magamon és a csapattársakon is éreztem, izgatottak voltunk, hogy az első meglepettségünkön túlesve egyből felvettük a kezdősebességet. Meglepődtem magamon is, hogy mennyire könnyen sikerült visszarázódni a munkába. Nem mondom, hogy topformában vagyok, de nem érzem azt, hogy elesnék a saját lábamban. Pozitív élmény volt az újrakezdés.

— A koronavírus-járvány miatt nem külföldön készült a csapat, ami szokatlan helyzet lehetett. Bármi másban befolyásolta a mindennapokat a vírusveszély?

— Természetesen mindenki fejében ott van, hogy jobban kell figyelnünk és még alaposabban ügyelnünk kell a higiéniára. Az edzéseket nem befolyásolja a helyzet, ugyanúgy voltak futóedzéseink, kondiedzések és természetesen kézilabdaedzésünk is volt nagyon sok, mivel abból estünk ki a legjobban. Emellett csapatépítő vacsoránk is volt, ami nem feltétlen a kézilabdához kapcsolódott. Semmiben nem szenvedtünk hiányt, optimális helyszínt találtunk az edzőtábornak.

— Két edzőmeccset játszanak ezen a héten. Ennyi kihagyás után hogyan készül ezekre a mérkőzésekre?

— Nagyon várom a meccseket, de nem szabad elfelejteni, hogy a felkészülés közepén járunk, ezért biztos vagyok benne, hogy elég hullámzó lesz a teljesítményünk. A legfontosabb, hogy együtt legyünk és kézilabdázhassunk, ezeken a meccseken pedig le tudjuk mérni, hogy hol tart a csapat. Azt nagyon sajnálom, hogy egyelőre nem tudunk nézők előtt játszani.

— A múlt héten a Kiel magyar sportigazgatója, Szilágyi Viktor azt nyilatkozta, nem tartja valószínűnek, hogy idejében elkezdődik a Bajnokok Ligája-szezon. Éreznek Önök is valamilyen fokú bizonytalanságot?

— Természetesen mi is olvassuk ezeket a híreket, foglalkoztat bennünket is a kérdés. Ugyanakkor mindenki úgy áll hozzá, hogy a legjobbat reméli és bízunk abban, hogy rendben el tudjuk kezdeni a szezont. Tesszük a dolgunkat, alapozunk, rajtunk biztosan nem múlik majd a kezdés.

Két edzőmeccset játszik ezen a héten a MOL-Pick Szeged, de szurkolókat egyelőre nem engedhetnek a lelátóra. Ennek ellenére nem maradnak le egyik találkozóról sem a drukkerek, mivel a szerdán 17 órakor kezdődő, Orosháza elleni összecsapást a klub hivatalos YouTube csatornáján-közvetítik, míg a Dabas ellen szombaton 17 órakor kezdődő meccs a Sport Televízió képernyőjén lesz látható. A tervek szerint még további három meccs vár a szegediekre a felkészülés alatt, augusztus 21-én és 22-én a horvát Nexe ellen lépnek pályára, majd 28-án a horvát bajnok és BL-induló Zágráb lesz az ellenfél.

(Kiemelt kép:www.facebook.com/pickhandball)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.