Közélet

Már több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén hazánkban

Már több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén hazánkban

2020. augusztus 12., szerda
Már több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén hazánkban

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén eddig Magyarországon, míg tavaly egész évben százötvenet - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: az embercsempészek - többnyire külföldi állampolgárok - tevékenysége egyre kiterjedtebb. Jellemző rájuk az is, hogy általában maguk is migránsok - például szírek vagy afgánok -, akik később bekapcsolódtak az embercsempészésbe. Hangsúlyozta, a balkáni migrációs útvonal továbbra is aktív, igaz a Görögországba érkezők száma stagnál, viszont a tengeren át Olaszországba érkezőké jelentősen nő. Olaszországba már nemcsak Líbiából, hanem Tunéziából és Algériából is érkeznek. Az utóbbi időszakban megháromszorozódott a migránsok száma ezen az útvonalon - jelezte Bakondi György.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.