Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy távozó, Jorge Maqueda és egy érkező, Borut Mackovsek a MOL-Pick Szeged mérlege az idei átigazolási szezonban. Mindkettő helyet kapott az európai szövetség (EHF) által összeállított Top 10-es átigazolási listán.

Az EHF minden átigazolási szezon végén elkészíti listáját, amelyen a nyár legjobb igazolásai szerepelnek. Idén a MOL-Pick Szeged az érkezők és a távozok között is érintett volt.

A lista 10. helyén a Telekom Veszprémtől a MOL-Pick Szegedhez érkező szlovén Borut Mackovsek szerepel. A 27 éves, 203 centiméter magas balátlövő két évig szerepelt a bakonyiak csapatában, és ahogy az EHF cikkében írják, ebben a két szezonban bebizonyította, hogy támadásban és védekezésben is képes a legmagasabb szinten játszani, ami megkönnyítheti beilleszkedését új csapatának játékrendszerébe. Ebben segítségére lehet a szegedi csapat négy szlovénja is, akikkel évek óta együtt játszik a válogatottban. – Izgalmas lesz látni, hogyan fejlődik Juan Carlos Pastor kezei között – jegyzi meg Chris O’Reilly, az EHF szakújságírója.

A lista 7. helyére Jorqe Maqueda Veszprémbe igazolása kerül. A két év után Szegedről távozó jobbátlövő szerződtetéséről azt írják, hogy az utóbbi időkben nem a legnagyobb veszprémi igazolás volt, de az egyik legjelentősebb lehet. – A Vardarban és a Szegedben a spanyolok bebizonyították, hogy ha jó egyéni teljesítményre van szüksége a csapatnak, akkor lehet számolni velük. A jobbátlövő érkezése megoldást jelenthet a veszprémieknek a tavalyi szezonban ezen a poszton tapasztalt problémáikra – írja a szakújságíró.

A lista élére Sander Sagosen átigazolása került. A sokak által a világ jelenlegi legjobb játékosának tartott norvég válogatott a PSG-ből a Kielhez igazolt, amiről azt írják, hogy szerződtetésével nem kelhetett versenyre egyetlen klub sem.

A tízes lista:

1. Sander Sagosen (Paris Saint-Germain HB – THW Kiel)
2. Dainis Kristopans (Füchse Berlin – Paris Saint-Germain HB)
3. Blaz Janc (PGE VIVE Kielce – Barcelona)
4. Luc Abalo (Paris Saint-Germain HB – Elverum Handball)
5. Nicolas Tournat (HBC Nantes – PGE VIVE Kielce)
6. Stas Skube (HC Vardar – HC Meshkov Brest)
7. Jorge Maqueda (MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém HC)
8. Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen – SG Flensburg-Handewitt)
9. Adrià Figueras (BM Granollers – HBC Nantes)
10. Borut Mackovsek (Telekom Veszprém HC – MOL-Pick Szeged)

Előző sztori

Kiválogatták az Alföldi Galéria téli tárlatának alkotásait

Következő sztori

Javítana a Szekszárd ellen az SZVSE

Legutóbbi hasonló cikkek