Sport

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

2020. augusztus 7., péntek
Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Egy távozó, Jorge Maqueda és egy érkező, Borut Mackovsek a MOL-Pick Szeged mérlege az idei átigazolási szezonban. Mindkettő helyet kapott az európai szövetség (EHF) által összeállított Top 10-es átigazolási listán.

Az EHF minden átigazolási szezon végén elkészíti listáját, amelyen a nyár legjobb igazolásai szerepelnek. Idén a MOL-Pick Szeged az érkezők és a távozok között is érintett volt. A lista 10. helyén a Telekom Veszprémtől a MOL-Pick Szegedhez érkező szlovén Borut Mackovsek szerepel. A 27 éves, 203 centiméter magas balátlövő két évig szerepelt a bakonyiak csapatában, és ahogy az EHF cikkében írják, ebben a két szezonban bebizonyította, hogy támadásban és védekezésben is képes a legmagasabb szinten játszani, ami megkönnyítheti beilleszkedését új csapatának játékrendszerébe. Ebben segítségére lehet a szegedi csapat négy szlovénja is, akikkel évek óta együtt játszik a válogatottban. – Izgalmas lesz látni, hogyan fejlődik Juan Carlos Pastor kezei között – jegyzi meg

Chris O'Reilly, az EHF szakújságírója.

A lista 7. helyére Jorqe Maqueda Veszprémbe igazolása kerül. A két év után Szegedről távozó jobbátlövő szerződtetéséről azt írják, hogy az utóbbi időkben nem a legnagyobb veszprémi igazolás volt, de az egyik legjelentősebb lehet.– A Vardarban és a Szegedben a spanyolok bebizonyították, hogy ha jó egyéni teljesítményre van szüksége a csapatnak, akkor lehet számolni velük. A jobbátlövő érkezése megoldást jelenthet a veszprémieknek a tavalyi szezonban ezen a poszton tapasztalt problémáikra – írja a szakújságíró.

A lista élére Sander Sagosen átigazolása került. A sokak által a világ jelenlegi legjobb játékosának tartott norvég válogatott a PSG-ből a Kielhez igazolt, amiről azt írják, hogy szerződtetésével nem kelhetett versenyre egyetlen klub sem.

A tízes lista:

1. Sander Sagosen (Paris Saint-Germain HB – THW Kiel) 2. Dainis Kristopans (Füchse Berlin – Paris Saint-Germain HB) 3. Blaz Janc (PGE VIVE Kielce – Barcelona) 4. Luc Abalo (Paris Saint-Germain HB – Elverum Handball) 5. Nicolas Tournat (HBC Nantes – PGE VIVE Kielce) 6. Stas Skube (HC Vardar – HC Meshkov Brest) 7. Jorge Maqueda (MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém HC) 8. Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen – SG Flensburg-Handewitt) 9. Adrià Figueras (BM Granollers – HBC Nantes) 10. Borut Mackovsek (Telekom Veszprém HC – MOL-Pick Szeged)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.