Hírzóna

Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a turistabusz balesete ügyében

Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a turistabusz balesete ügyében

2020. augusztus 11., kedd
Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a turistabusz balesete ügyében

Az M5-ös autópályán a hét végén balesetet szenvedett lengyel turistabusz ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult - közölte hétfőn az illetékes lengyel hatóság.

Az eljárást a dél-lengyelországi Bielsko-Bialában működő körzeti ügyészség folytatja, mivel a városban van az utazást szervező cég székhelye - közölte a PAP hírügynökséggel a hivatal szóvivője. Megjegyezte: az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre. A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a Bulgáriából hazafelé tartó lengyel busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember - 44 utas és két sofőr - közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A lengyel utazási iroda vasárnap különbuszt küldött a balesetből sérülés nélkül kikerült utasokért.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.