Kutyául érzik magukat a szegedi kutyások

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kutyabarátok azt mondják, nem minden feltétel adott négylábú kedvencük tartására Szegeden.

A több mint 11 ezer követővel bíró Szegedi Kutyások Facebook-csoport nevében keresett meg bennünket Fazekas Judit. Mint mondja, Szegeden nagyon sokan szeretik a kutyákat, nagyon sok embernek van is kutyája, de ennek ellenére nem minden feltétel adott ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudják tartani kedvencüket.

Kutyafuttatók nélküli belváros

A város hivatalos oldala szerint 22 kutyafuttató van Szegeden. A szám nem kevés, azonban ebből egyik sem a Belvárosban van. – Itt talán nagyobb szükség is lenne rá, mivel kevesebb helyen lehet kutyát sétáltatni még pórázon is – mondta Judit. Alkalmas terület lenne, például a Bartók téren, vagy a Honvéd téren is, de talán a felújított Stefánián is kialakítható egy kutyafuttató. Ennek hiánya már csak azért is probléma, mert aki póráz nélkül sétáltatja kedvencét Szegeden, igen magas bírságra számíthat, ha nem a kijelölt területeken teszi.

Van azonban pozitív változás is kutyás fronton a Belvárosban. Az utóbbi években egyre több kávézó és bár tulajdonosa engedi meg, hogy kutyák is bemehessenek az üzletbe. Ez már a legtöbb helyen nemcsak a teraszra igaz, hanem a hűvösebb idő beálltával a belső helyiségre is, ahol sokszor itatótállal várják a vendégek négylábú kedvenceit.


Éjszaka ne legyen beteg a kutya Szegeden

Szintén hatalmas probléma a szegedi kutyatartók körében az éjszakai, illetve a kimondottan hétvégi állatorvosi ügyelet hiánya, ami egy megyeszékhelyen elengedhetetlen. A Kisállat-ambulancia honlapjának tájékoztatása szerint hétköznap 20–22 óra között, míg hétvégén 8–22 óráig ügyelnek felváltva Szeged állatorvosai. A gazdik elmondása szerint azonban sokszor ezen időszakokban is nehéz elérni az állatorvost, tehát ha az éjszaka közepén szükség lenne rá, autóba kell ülni és az is előfordulhat, hogy a fővárosi Állatkórház lesz a végállomás.

– Bár akadnak vitás kérdések a csoportban, de egy dologban teljes az egyetértés közöttünk: nincs még egy ilyen odaadó, összetartó kutyás közösség, mint a szegedi, legyen szó akár beteg, akár elveszett, akár kidobott kutyusról –tette hozzá Fazekas Judit.

A kutyások kérdéseit elküldtük az önkormányzatnak és a Kisállat-ambulanciának is, ha választ kapunk, megírjuk.

Előző sztori

Két újabb fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Visszavonták a bejelentőket jutalmazó vásárhelyi rendeletet

Legutóbbi hasonló cikkek