/

Közlekedésbiztonsági akciót tartanak a rendőrök Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországon az elmúlt években bekövetkezett halálos közúti közlekedési balesetek megközelítőleg két százaléka a fáradtságból fakadó elalvásra vezethető vissza. Számos vizsgálat bizonyítja a közúti balesetek és az elalvás kapcsolatát, ezért az ilyen jellegű személyi sérüléses balesetek megelőzhetők lettek volna, ha a gépjármű vezetője tisztában van a kialvatlanság veszélyeivel.

Az elalvásból fakadó balesetek megelőzése érdekében Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága preventív közlekedésbiztonsági akciót tart augusztus 10-én 22 órától 23 óráig Szegeden, a Budapesti út 5. (Öthalmi Diáklakások – volt szovjet laktanya) előtt.

Az akció célja, hogy az extrém meleg időjárásra, valamint az autópályán való haladás monotonságára tekintettel a közlekedés résztvevőit a lehető legszélesebb körben tájékoztassuk a fáradtság és az elalvás kockázatairól. Az akció során az általános ellenőrzésen és figyelemfelhíváson túl a munkatársaink energiaitallal kínálják meg a járművezetőket.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Szándék sincs Botkáékban a szabadstrandok kialakításához

Következő sztori

Fodor Dalma lett Szeged „fagyiarca"

Legutóbbi hasonló cikkek