//

Kiválogatták az Alföldi Galéria téli tárlatának alkotásait

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két héten át készítették műveiket az idei Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői a programnak a több mint fél évszázada helyszínt biztosító ifjúsági táborban. A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, amelyek az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán lesznek kiállítva Vásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A tábor idején készült művekből összeállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, ifjabb Holler László festőművész, egyetemi adjunktus, Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, valamint Mucsi Zoltán művésztanár, a tábor vezetője válogatta.

A közel kéthetes intenzív alkotói folyamatban készült alkotások között egyaránt találhatóak naturális, a mártélyi holtág ihlette művek, valamint absztrakt megoldások is – fogalmazott a művekről Képiró Ágnes. A művészettörténész arra is rámutatott, hogy a tájábrázolások, portrék, csendéletek és a gondolati inspirációk tematikailag is változatos képet mutatnak, s amelyekkel 2021 elején találkozhatnak a Kossuth téri kiállítóhelyet felkereső látogatók.

Előző sztori

Fodor Dalma lett Szeged „fagyiarca"

Következő sztori

Mackovsek szerződtetése a TOP 10-be került az EHF-nél

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…