Közélet

Kiválogatták az Alföldi Galéria téli tárlatának alkotásait

Kiválogatták az Alföldi Galéria téli tárlatának alkotásait

2020. augusztus 7., péntek
Kiválogatták az Alföldi Galéria téli tárlatának alkotásait

Két héten át készítették műveiket az idei Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői a programnak a több mint fél évszázada helyszínt biztosító ifjúsági táborban. A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, amelyek az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán lesznek kiállítva Vásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A tábor idején készült művekből összeállított anyagot Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész, ifjabb Holler László festőművész, egyetemi adjunktus, Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, valamint Mucsi Zoltán művésztanár, a tábor vezetője válogatta. A közel kéthetes intenzív alkotói folyamatban készült alkotások között egyaránt találhatóak naturális, a mártélyi holtág ihlette művek, valamint absztrakt megoldások is – fogalmazott a művekről Képiró Ágnes. A művészettörténész arra is rámutatott, hogy a tájábrázolások, portrék, csendéletek és a gondolati inspirációk tematikailag is változatos képet mutatnak, s amelyekkel 2021 elején találkozhatnak a Kossuth téri kiállítóhelyet felkereső látogatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.