Közlekedés

Idén is népszerű az Aranyhíd expressz

Idén is népszerű az Aranyhíd expressz

2020. augusztus 14., péntek
Idén is népszerű az Aranyhíd expressz

A pandémia miatt ugyan a tavalyi évhez képest csökkent az Aranyhíd expresszvonat kihasználtsága, de összességében eddig így is mintegy 16 ezer utas váltott jegyet a Szeged és Keszthely között közlekedő szezonális járatra.

A MÁV Zrt. megkeresésünkre közölte, hogy az Aranyhíd expressz utasforgalma a többi járathoz hasonlóan csökkent a koronavírus-járvány miatt.

Eddig közel 16 ezer utas vette igénybe, így a tavalyi évhez képest 17 százalékkal mérséklődött a kihasználtság. A kerékpáros-forgalom viszont a balatoni járatokon ugrásszerűen nőtt, a Szeged és Keszthely között közlekedő expressz esetében tavalyhoz képest 18 százalékkal többen, azaz 700-an váltottak jegyet kerékpárjukra is.

A vasúttársaság arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy a járványügyi készültségben is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. Hangsúlyozták, hogy a jegyvizsgáló nem hatósági személy, így nem bírságolhat, csak kérheti az utast, hogy maszkot viseljen vagy takarja el a száját, orrát.

Kiemelték, hogy a maszkhasználati kötelezettségre az állomási és fedélzeti hangos és szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján figyelmeztető táblák folyamatosan emlékeztetik az utasokat.

Megemlítették, hogy tapasztalataik szerint az utasok általában együttműködők, a legtöbb esetben van náluk maszk, és kérésre fel is veszik azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.