Idén is népszerű az Aranyhíd expressz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pandémia miatt ugyan a tavalyi évhez képest csökkent az Aranyhíd expresszvonat kihasználtsága, de összességében eddig így is mintegy 16 ezer utas váltott jegyet a Szeged és Keszthely között közlekedő szezonális járatra.

A MÁV Zrt. megkeresésünkre közölte, hogy az Aranyhíd expressz utasforgalma a többi járathoz hasonlóan csökkent a koronavírus-járvány miatt.

Eddig közel 16 ezer utas vette igénybe, így a tavalyi évhez képest 17 százalékkal mérséklődött a kihasználtság. A kerékpáros-forgalom viszont a balatoni járatokon ugrásszerűen nőtt, a Szeged és Keszthely között közlekedő expressz esetében tavalyhoz képest 18 százalékkal többen, azaz 700-an váltottak jegyet kerékpárjukra is.

A vasúttársaság arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy a járványügyi készültségben is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. Hangsúlyozták, hogy a jegyvizsgáló nem hatósági személy, így nem bírságolhat, csak kérheti az utast, hogy maszkot viseljen vagy takarja el a száját, orrát.

Kiemelték, hogy a maszkhasználati kötelezettségre az állomási és fedélzeti hangos és szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján figyelmeztető táblák folyamatosan emlékeztetik az utasokat.

Megemlítették, hogy tapasztalataik szerint az utasok általában együttműködők, a legtöbb esetben van náluk maszk, és kérésre fel is veszik azt.

Előző sztori

Drágább lett négy forinttal a benzin, a gázolaj ára nem változott

Következő sztori

Államalapító Szent István-emlékérmet kap az országos tiszti főorvos

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…