Horthy Miklós emléktúrát rendeznek a Felvidéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Horthy Miklós emléktúrát rendeznek szeptember 5-én szombaton a Felvidéken. A túrát szervező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet honlapja szerint a Horthy Miklós Emléktúra célja, hogy megismertesse a Korponai-dombvidék Ipolyra lefutó végső nyúlványainak világát – olvasható a 888.hu cikkében.

Utunk során végig szemmel tarthatjuk a Börzsönyt, az Ipoly völgyét és a Selmeci-hegységet. Ez az a táj, amelyet Trianonban elcsatoltak, de Horthy Miklós kormányzósága idején, 1938-ban visszatért hazánkhoz. Erre is emlékezzünk, miközben az azóta újra leszakított, de lélekben hazai és máig magyarlakta vidéken járunk! A túrát egyben barátunk, Gál József, a Horthy emléktúra egyik leglelkesebb házigazdájának emlékének ajánlunk

– írják.

A túráról (amely a Hazajáró Kupa része) további részleteket IDE KATTINTVA lehet olvasni.

Aki azonban nem várna a jövő hét végéig, most szombaton (augusztus 29-én) is próbára teheti magát egy másik, ugyancsak a Felvidékre szervezett túrán. A Selmeci Őrjárat Emléktúráról (amely a Horthy Miklós Emléktúrához hasonlóan a Hazajáró Kupa része) további infók IDE KATTINTVA érhetők el.

(A fotón egy korábbi túra résztvevői – Hazajáróegylet.hu)

Előző sztori

Legutóbb 16 migránst fogtak megyénkben

Következő sztori

Ismét nagyon sok az új fertőzött hazánkban