Közélet

Furcsa formában üzent valaki a szegedi színészeknek

Furcsa formában üzent valaki a szegedi színészeknek

2020. augusztus 17., hétfő
Furcsa formában üzent valaki a szegedi színészeknek

A felfestett üzenet szép, de a választott módszer kárt okozott.

A Szegedi Nemzeti Színház előtti burkolaton és a hátsó kapuján, illetve a környék utcáin is fehér festéknyomokat hagyott valaki a vasárnap éjszakai belvárosi sétája alatt. A színház művészbejárójánál a krikszkraksz írásból a színészet szó rajzolódik ki, mellette egy szívvel, de díszletkapun már ennyi sem,  ott "csak" összekenték a kapu két szárnyát, ahogy az utcán is csak a festékfoltok hagytak nyomot.

— Már intézkedtünk, hogy a díszletkaput tisztítsák meg a kollégák, a művészbejáró előtt pedig valaki már igyekezett eltüntetni a feliratot, talán az, aki odafestette. Akár pozitív gesztusként is értékelhetném az üzenetet, ha azt krétával, vagy bármilyen más, eltüntethető formában történt volna, de így ez rongálás. Nem tudom, hogy minek köszönhetjük ezt az üzenetet, de nem szeretnénk ha ez megismétlődne. A rendőrségen rongálás miatt feljelentést tettem, hiszen a díszletkapu a műemlék épület része — mondta lapunk megkeresésére Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

Egy színházi dolgozó azt írta, hogy azért különösen felháborító a rongálás, mert ezt valaki akkor tette, amikor a színház művészei és dolgozói ingyenes műsorral szórakoztatták a szegedieket.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.