Hírzóna

Folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma Szerbiában

Folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020. augusztus 2., vasárnap
Folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma Szerbiában

Mérsékelten ugyan, de folyamatosan csökken a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, ezzel kezd kiegyenesedni a koronavírus járványgörbéje az országban, ám továbbra is be kell tartani az elővigyázatossági előírásokat - hangsúlyozta Predrag Kon, az ország vezető járványügyi szakértője.

Szerbiában

szombatról vasárnapra 25 552-ről 25 882-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szombaton kilenc újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 582-re nőtt.

Koszovóban

egy nap alatt 8330-ról 8554-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Kilenccel, 236-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Az egészségügyi miniszter szigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését helyezte kilátásba, mivel az utóbbi napokban jelentősen nőtt az új fertőzöttek és a halottak száma. Armend Zemaj egyelőre nem konkretizálta, milyen szigorítások jöhetnek a kis, balkáni államban.

Montenegróban

péntekre 3113-ról 3199-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 50.

Észak-Macedóniában

egy nap alatt 10 754-ről 10 892-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szombaton hét halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 493-ra emelkedett. Az egészségügyi minisztérium szerint bizakodásra ad okot, hogy a teszteltek már csak kevesebb mint tíz százalékánál mutatják ki a vírus jelenlétét.

Bosznia-Hercegovinában

egy nap alatt 11 876-ról 12 107-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 347-re nőtt. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.