/

Egy nap alatt 24 migránst tartóztattak fel megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 24 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 16 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 8 fő bejutását pedig megakadályozták – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 17-én 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, iraki, szír, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 8 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Ismét kiszűrtek egy fertőzöttet Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Újabb óvodát újítanak fel Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek