Hírzóna

Dutyiba kerül a rendőrök elől menekülő román embercsempész

Dutyiba kerül a rendőrök elől menekülő román embercsempész

2020. augusztus 13., csütörtök
Dutyiba kerül a rendőrök elől menekülő román embercsempész

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a román férfit, aki múlt hét végén tizenkét illegális határátlépő Ausztriába történő csempészésében működött közre - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ismeretlen megbízóival megállapodott abban, hogy a román-magyar zöldhatár közeléből illegális határátlépőket szállít saját gépkocsijával Ausztriába.

A megállapodásnak megfelelően a férfi augusztus 8-án hajnali 5 órát megelőzően felvett az általa vezetett személygépkocsiba tizenkét illegális határátlépőt Nagylak külterületén, majd Ausztria fele indult. Röviddel ezt követően a rendőrség igazoltatás alá vonta a gyanúsított által vezetett személygépkocsit, ezt észlelve a férfi a gépkocsiból kiugrott, és az úttesten átszaladva, a szántóföldön a mobiltelefonját is eldobva megkísérelt elmenekülni.

Mintegy 50 méteres üldözést követően a rendőröknek sikerült a férfit elfogniuk. Az általa szállított személyek közül tízen szír, ketten palesztin állampolgárságúnak vallották magukat, de egyikőjük sem rendelkezett a Magyarországon történő tartózkodáshoz, illetőleg az országba történő belépéshez szükséges feltételekkel.

Az eljárás során a gyanúsított által vezetett gépkocsi kesztyűtartójában 2 db tasakban fehér színű port találtak, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy kokaint tartalmaz.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a szökés ténye, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.