Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zónát hozott létre a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, három munkacsoportban dolgozzák ki a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiáját és gazdaságélénkítési tervét. 

A koronavírus-járvány idején a kormány elindította a gazdasági akcióterv kidolgozását, és az országot különböző zónákra osztotta. Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére folyamatban van a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájának megalapozása és rövid távú gazdaságélénkítési tervének elkészítése, amely feladatot a Szegedi Tudományegyetem koordinálja 3 munkacsoport közreműködésével.

A régióban az SZTE, a kamarák szakemberei, a megyei önkormányzatok illetékes kollégái, a régió gazdasági szakemberei is azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabb terv születhessen meg, és a régióban élők mihamarabb élvezzék a gazdasági fellendülés jótékony hatásait.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Nemzeti emlékév lehet a mohácsi csata ötszázadik évfordulója

Következő sztori

Fényképeken a „megdermedt pillanat”