/

Bővíti kapacitását és telephelyét a szegedi vegyipari cég

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós és hazai támogatással, több mint 716 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitását és szegedi telephelyét a vegyipari termékeket előállító Florin Zrt.

A szegedi telephelyű, magyar magántulajdonban lévő, 1992-ben alakult társaság több mint ötszázféle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. A zrt. ma már nem csak a hazai piacon, de számos európai és távolabbi országba is sikerrel értékesíti termékeit, tavalyi bevételének csaknem negyede exportból származott.

A mintegy 200 százalékos kapacitásbővítésre azért van szükség, hogy teljesíteni tudják a megnövekedett mennyiségi és minőségi igényeket. A vállalkozás a támogatásból 2217 négyzetméteres gyártócsarnokot épít, automata aeroszol-, emellett fertőtlenítőszer-töltő, valamint deostift-gyártó gépsort és kozmetikai és vegyipari keverőgépeket állít üzembe.

– A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat termelési kapacitása és fajlagos eredménye jelentős mértékben javul, ami növeli a vállalat eredményét – jelezték, hozzátéve, hogy a társaság márka- és arculatépítés, illetve marketing tanácsadást is igénybe vesz a pályázat keretein belül. A beruházás 17 új munkahely létrehozását eredményezi.

A Florin Zrt. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a 2018-assal csaknem megegyező 2,4 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, melyből 591 millió forint származott exportból. A 90 dolgozót foglalkoztató vállalkozás adózott eredménye 38 millió forint volt tavalyelőtt.

(MTI, kiemelt kép: Teknős Miklós)

Előző sztori

Bolgár autócsempész bukott le Csanádpalotán

Következő sztori

Megugrott a fertőzöttek száma hazánkban

Legutóbbi hasonló cikkek