Bánhidi Bence: Jó lenne elfelejteni az elmúlt öt hónapot

A mesterséges szurkolást idegesítőnek tartja.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Sportnak adott hosszabb interjúban mesélt az elmúlt hónapokról és a felkészülésről Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged beállósa.

A MOL-Pick Szeged első, Dabas elleni edzőmeccsét kisebb sérülés miatt kihagyta Bánhidi Bence, és bár a csapattal edz és többi felkészülési meccsen pályára is lépett, még mindig nincs százszázalékos állapotban, gyógytornára is jár a tréningek mellett. Azt mondja, hogy hiába edzett már hetekkel a felkészülés előtt egyénileg, a kézilabdaedzéseket nem tudta pótolni, attól elszokik a szervezet, ami oka lehet a kisebb sérüléseknek.

A beálló elmondta, hogy járványhelyzet miatti leállással nem tudott mit kezdeni, mivel soha nem volt még ilyen hosszú pihenője, azonban igyekezett a maga javára fordítani a váratlan helyzetet. Elkezdett jobban odafigyelni az étkezésére és amikor már szabadabban lehetett mozogni, akkor igyekezett aktívan pihenni.

Július közepén álltak újra munkába, de március óta arra készülnek és edzenek, hogy ismét meccseket játszanak. Mint minden felkészülésnek, a mostaninak is az a lényege, hogy összerakjuk a csapatot, ezért vannak nehezebb és könnyebb pillanatok. A hátsó sorunk még nem állt össze teljesen, nemrég kezdtük el gyakorolni a nyitott védekezést, ehhez pedig idő és türelem kell.

Nagyon remélem, a Bajnokok Ligája rajtjára mindenki tudni fogja a saját feladatát mondta a kézilabdázó.


A leállás előtt talán pályafutása legjobb szezonját „futotta” Bánhidi. Bekerült az Európa-bajnokság álomcsapatába, volt a forduló játékosa a Bajnokok Ligájában, a szurkolók pedig a sorozat legjobb beállójává választották. Azt mondja, hogy ugyan az Eb előtt elfogytak a tartalékai, de érzett erőt a folytatásra.

Jó lenne az elmúlt öt hónapot minél hamarabb elfelejteni tette hozzá.

Az edzőmeccseken a biztonságot szem előtt tartva nem mehetnek be a szurkolók. A beálló próbálja ugyan kizárni a külvilágot a meccseken és csak a feladatára koncentrálni, de mint mondja, a meccsek hangulata most a temetésekére hasonlít. A mesterséges, hangszórókon bejátszott szurkolást ráadásul még idegesítőbbnek tartja.

Azt a klub vezetése és a játékosok is folyamatosan hangsúlyozzák, úgy készülnek, hogy minden sorozat rendben elindul szeptemberben, de a bizonytalanság azért ott motoszkál mindenkiben. Bánhidi Bence bizakodó, úgy gondolja, nem lesz gond a kezdéssel.

– Szerintem az európai és a magyar szövetség is megoldja, hogy még egyszer ne szakadjon félbe az idény, azt viszont nem tudom, lesznek-e nézők. A Bajnokok Ligájához ugyanúgy állunk, ahogy eddig, szeretnénk az első három helyen végezni a csoportban, de túlságosan nem tekintünk előre, először induljon el a sorozat! Nagy változás nem várható a játékunkban, a rendszerünk ugyanaz maradt, ebben a szisztémában gyakoroltunk a Nexe ellen, így fogunk játszani a másik horvát gárda, a Zagreb ellen is pénteken.

Előző sztori

Utánpótlás-válogatott kapus érkezett a Szeged-Csanád GA-hoz

Következő sztori

Kásler reménykedik, hogy elkerülhetők a szigorúbb intézkedések