Átrobogott a Loki a Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A második félidőben esélytelen volt a Szeged.

Az első félidőben is a feljutásra esélyes DVSC akarata érvényesült a Nagyerdei Stadionban, de a Szeged tartotta magát, a második félidőben azonban a Loki három gólt rúgott és simán nyert.

A szegediek kapujában váltás történt, Takács János helyett Varga Bence kapott lehetőséget, és bemutatkozott a védelemben a hétfőn igazolt belső védő, Szilvási Péter is.

Már a meccs elején magához ragadta az irányítást a DVSC, az első komolyabb helyzetet Bódi hagyta ki egy szöglet után, majd 5 perccel később Tischler fejese után Varga Bence paskolta a felső lécre a labdát. A 29. percben ismét Bódi veszélyeztetett, de 20 méteres lövése a kapufát találta el.

Az első játékrészben ugyan akadt szegedi helyzet, de csupán egy Germán-ziccer jelentett komolyabb veszélyt a hazai kapura. A félidő végén a mezőnyjáték dominált, gól nem született.

A folytatásban a Loki fokozta a tempót és folyamatosan nyomás alatt tartotta a szegedi kaput, az 57. percben a vezetést is megszerezte. Ferenczi beadása után Bárány talált a kapuba. A szervezetten, de érezhető önbizalomhiánnyal küzdő szegediek a bekapott gól után kinyíltak, amit a Debrecen a 66. percben ki is használt, Ferenczi 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A kegyelemdöfést a 81. percben Baráth Péter megpattanó lövése után szerzett gólja adta meg. Az utolsó percekre sem hagyott alább a hazaiak lendülete, de a kapuban,a szegediek legjobbja, Varga Bence állta a rohamokat.

A Szeged Csanád GA továbbra is nyeretlen a bajnokságban, javítási lehetősége vasárnap 19 órától lesz a Szent Gellért Fórumban a Siófok ellen.

Kondás Elemér: Masszívan játszott a Szeged, mi kissé feszülten futballoztunk, az első gól viszont felszabadította a csapatot. Akár több találattal is nyerhettünk volna, köszönjük a drukkereknek a támogatást.
Dobos Barna: Az első félidőben szervezetten játszottunk, a szünet után fölénk kerekedett a Debrecen, mert több nagy egyéni hibát követtünk el.

LABDARÚGÓ NB II 6. FORDULÓ
Debreceni VSC–Szeged-Csanád GA 3–0 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3380 néző. Vezeti: Antal Péter (Garai Péter, Márkus Péter)

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Poór – Bényei Á. (Baráth P., 63.) –  Kundrák (Sós B., a szünetben) Bódi, Ferenczi – Bárány, Tischler (Varga K., 72.) Szécsi M. Vezetőedző: Kondás Elemér
Szeged-Csanád GA: Varga B., – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Oláh G., Simon Á. (Dobronoky, 72.) – Jovanovics (Gréczi 79.), Germán, Varga Sz. – Dobos Á. (Takács T., 67.) Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerzők: Bárány (57.), Ferenczi (66.), Baráth (81.)

Előző sztori

Koronavírusos a szegedi pólócsapat egyik játékosa

Következő sztori

Tízezer pedagógus kap bruttó ötszázezer forint egyszeri juttatást