//

Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A magyar kormány legfontosabb célkitűzése az, hogy minden egyes magyar állampolgár tudja, hogy biztonságban van, és hogy ha bűncselekmény áldozatává válik, akkor tudja, hogy van segítség – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában, amelyben a hazai áldozatsegítés és áldozatvédelem rendszerének fejlesztéséről, valamint az áldozatsegítő központok országos hálózatának kiépítéséről beszélt.
Szavai szerint a hálózat kiépítésének távlati célja, hogy a lehető legközelebb tudják hozni az állampolgárokhoz a fizikailag elérhető segítségközpontot, amelyből minden egyes megyeszékhelyen lesz egy.

Közölte: egy szakember azonnal elirányítja a segélykérő tárcsázót a legközelebbi segítségnyújtó ponthoz, a vonal ingyenes és 24 órán át hívható.

– A mi feladatunk ezekben a központokban, hogy mindenképpen a személyre szabott, abban az adott helyzetben bajban lévő állampolgárnak a legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez lehet adott esetben egy jogi segítségnyújtás, lehet azonnali pénzügyi segély, de lehet pszichológiai, hosszú távú segítségnyújtás is. Nagyon szeretném, ha egyetlen gyermeknek, se felnőttnek nem kellene bántalmazást elszenvednie

– hangsúlyozta a miniszter.

(MN)

Előző sztori

Szeged-Csanád GA: negyedikre sem jött az első siker

Következő sztori

Színházi szemléken szerepelnek a Szegedi Szabadtéri darabjai

Legutóbbi hasonló cikkek