A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sem edzésre, sem elemzésre nem sok ideje maradt a Szeged-Csanád GA labdarúgócsapatának. A múlt hét vasárnapi bajnoki rajt után szerdán ismét pályán voltak, majd jön az újabb meccs vasárnap este.

A dél-alföldi derbivel nyitó NB II-es szezon nem a reméltek szerint kezdődött. A Békéscsaba ellen ugyan fölényben játszott a Szeged-Csanád GA, de ez meddőnek bizonyult, csak kevés igazi helyzetet tudtak kialakítani a szegediek. A második félidőben két csabai kontra pecsételte meg a Tisza-partiak sorsát, akik csak egy gólt szereztek, igaz, egy 11-est kihagytak és a kapufa sem segített nekik Germán Tamás szabadrúgásánál.

– A kapufáról is kifelé pattant a labda, ez mind azt mutatja, hogy jobban meg kell dolgoznunk a szerencsénkért. A két kapott gólt is soknak tartom hazai pályán. Szomorúak vagyunk, nem örülünk ennek az eredménynek, de nincs idő ezen hosszan szomorkodni, mivel a következő héten már újabb két forduló lesz. Meg kell tanulnunk sokkal jobban játszanunk felállt védelem ellen is, ennél biztosan több kell – nyilatkozta a találkozó után Dobos Barna, a szegediek vezetőedzője.

Ebből a többől láthattunk már valamennyit szerdán, a Csákvár elleni idegenbeli mérkőzésen. Jó iramú meccsen a szegediek megmutatták, hogy van tartása a csapatnak, mint ahogy az is látszott, hogy a védekezését szépen összerakta Dobos Barna a szezonkezdetre. A gondot megint a támadások okozták. A mezőnyben – elsősorban a második félidőben – ugyan a Szeged dominált, de az igazi lehetőségig nem jutottak el, így meg kellett elégedniük a döntetlennel, ami az első szezonbeli pontot jelentette egyben. – A második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Nagy fölényben játszottunk, de a kapu előtt több lehetőséget kell kialakítanunk, illetve pontosabbnak kell lennünk ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni – mondta a meccs után a vezetőedző.

Ha vasárnap sikerül javítaniuk ezen, akkor az első győzelem is megszülethet. A Szent Gellért Fórum vendége az újonc Szentlőrinc lesz, a baranyaiak egy Szolnok elleni vereséggel és egy meglepően biztos, és a Csákvár elleni 2-0-ás meglepő győzelemmel indították a szezont. Az este 7 órakor kezdődő mérkőzésen a Szegednek a legfontosabb feladata a hátsó alakzat stabilitása mellett az, hogy – ahogyan az előző két meccsen is  – a középpálya uralásával a kapu előtt is magabiztos teljesítményt nyújtsanak.

 

Előző sztori

Kezdődik a parlagfűszezon

Következő sztori

Brutálisan megverték a Fradi korábbi labdarúgóját

Legutóbbi hasonló cikkek