/

45 migráns próbálkozott egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 45 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 13 főt elfogtak, 10 főt feltartóztattak, 20 fő bejutását megakadályozták, egy esetben két határsértővel szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek a tegnapi nap folyamán – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 9-én, vasárnap 0 óra és 24 óra között négy esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül négy-négy fő szír és líbiai, míg ketten palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök 16 óra 30 perckor 13 határsértőt fogtak el Kövegy közelében. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A magyar és a román rendőrök 23 óra 40 perckor közösen ellenőriztek egy moldáv honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű alvázán két személy bújt meg. A férfiak algériai állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyancsak tegnap a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

 

Előző sztori

Veterán autók lepik el a makói Erzsébet-házat

Következő sztori

Kigyulladt egy mikrohullámú sütő Vásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek