37 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 37 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 27 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 10 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök augusztus 22-én 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, afgán, illetve szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 10 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Ismét sima győzelem a Nexe ellen

Következő sztori

A nyaralók hozzák-viszik a koronavírust

Legutóbbi hasonló cikkek