28 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 28 határsértő Csongrád-Csanád megyében nemzeti ünnepünk. A rendőrök 20 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 8 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 20-án 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Mórahalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, marokkói, szír, afgán, tunéziai, illetve albán állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 8 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Kettős keresztet állítottak Ópusztaszeren

Következő sztori

Szigorúbb intézkedésekre lehet szükség a járvány miatt

Legutóbbi hasonló cikkek