Kultúra

További hat estén várja nézőit a Dóm téren a Szabadtéri

További hat estén várja nézőit a Dóm téren a Szabadtéri

2020. július 16., csütörtök
További hat estén várja nézőit a Dóm téren a Szabadtéri

Megnyitja két ingyenes előadásának főpróbáját a közönség előtt, és korábbi sikeres előadásainak vetítésével is készül a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Óriási érdeklődés övezte a Szabadtéri Dóm téri előadásait, az ingyenes előadásokra a meghirdetés után pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Mivel azóta is töretlen figyelem kíséri az AKÁRKI-t és az Ajándékkoncertet, a Játékok vezetősége úgy döntött, a főpróbákat is megnyitja a közönség előtt. A nézők így július 23-án, csütörtökön is láthatják az AKÁRKIT, augusztus 14-én pedig az Ajándékkoncertet. Bár korábban szegedi lakcímkártyára volt szükség az ingyenes jegyek igényléséhez, a főpróbák belépői most bárki számára hozzáférhetők. Mindezen túl a fesztivál ingyenes vetítésekkel is készül a Dóm téren. Egy hatalmas LED falon az elmúlt évek legsikeresebb előadásait láthatják a nézők, és átélhetik a korábbi csillagfényes esték hangulatát. Július 30-án a Tévedések vígjátéka című közönségkedvenc próza, majd a következő három estén - július 31-én, augusztus 1-jén és 2-án- az Aida, a Rigoletto és a Tosca című opera kerül „újra” a műsorpalettára. A vetítésekre nem kell jegyet igényelni, a közönség előzetes regisztráció nélkül is beülhet a mozira—mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Herczeg Tamás Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója és Harangozó Gyula művészeti igazgató.

Fotó: Sándor Judit

A főpróbák a megszokott 21 órás kezdéssel láthatók majd, míg a korábbi előadások vetítése 20 órakor kezdődik, így a hazajutás a tömegközlekedéssel utazók számára is biztosított lesz. Az AKÁRKI című színjáték főpróbájára korlátozott számban- július 20., hétfőtől lehet átvenni a jegyeket a Fesztivál Jegyirodában. Az Ajándékkoncertre szóló ingyenes belépők szintén személyesen, a Szabadtéri jegyirodájánál, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál érhetők el. Utóbbinál a szimfonikus bérlettel rendelkezőknek a zenekar Facebook-oldalára küldött üzenetben, illetve a honlapjukon szereplő címekre küldött e-mailben van lehetősége írásbeli előjegyzésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.