Hírzóna

Szerb–magyar embercsempész megy a dutyiba

Szerb–magyar embercsempész megy a dutyiba

2020. július 3., péntek
Szerb–magyar embercsempész megy a dutyiba

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a kettős állampolgárságú férfinak, akit 4 migránssal a járművében június 30-án éjfél körül fogtak el Ásotthalom határában, az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi ismeretlen megbízójával kötött megállapodásnak megfelelően a fenti időben Ásotthalomra hajtott, és ott a szerb-magyar államhatárt előzetesen meg nem engedett módon, ismeretlen kísérők segítségével átlépő 4 főt vett fel gépkocsijába, majd velük Magyarország belseje felé indult.

A rendőrség munkatársai a gyanús járművet igazoltatták, amelynek során az abban ülő 4 utas magát szír állampolgárnak vallotta, ugyanakkor személyazonosságukat illetve a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A gyanúsított a csempészett személyek segítése fejében 100-200 euró közötti összeget kapott volna.

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére a jelenléte biztosítása érdekében valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt az ügyészség.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 hónap időtartamra a tegnapi napon megtartott ülése során elrendelte, végzése véglegessé vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.