Meteor

Sokfelé csapadékos lesz a hétvége

Sokfelé csapadékos lesz a hétvége

2020. július 16., csütörtök
Sokfelé csapadékos lesz a hétvége

A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken

eleinte többnyire erősen felhős vagy borult időre lehet számítani többfelé esővel, záporral, majd reggeltől, délelőttől északnyugaton, nyugaton felszakadozik, csökken a felhőzet, és a Dunántúlon egyre inkább csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre túlnyomóan borult marad az ég. A szél több helyen megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Zivatarveszély miatt péntekre Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton

a Dunántúlon és a középső tájakon a néhány órás napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. A keleti határvidéken tartós eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon sok helyen erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között valószínű.

Vasárnap

a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Zivatarban lehetnek csak átmenetileg viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=pXSkDWcXpqw  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.