Hírzóna

Ruhák közé rejtőzött az erőszakos férj

Ruhák közé rejtőzött az erőszakos férj

2020. július 7., kedd
Ruhák közé rejtőzött az erőszakos férj

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a szegedi férfinak, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy 2019 nyarától kezdve egy éven át rendszeresen bántalmazta házastársát - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett házassága 2019 nyarára megromlott. Innentől a férj több alkalommal szidalmazta a feleségét, illetve megjelent munkahelyén, ahol őt olyan erővel ütötte pofon, hogy a sértett el is esett. A nőt egy szegedi élelmiszerüzlet előtt az utcán is megrúgta, valamint a közös otthonukban is többször megverte. Egy esetben olyan erővel pofozta fel, hogy a forgószék, amelyen a sértett ült, vele együtt megperdült.

Egy másik alkalommal a sértett az ütés hatására elesett, férje pedig akkorát rúgott a mellkasába, hogy több bordája eltörött. Olyan is előfordult, hogy a feleség a bántalmazás elől a lakásukból az utcára menekült, ahová férje követte, és üldözése közben mindvégig azzal fenyegette a nőt, hogy megöli.

A kapcsolati erőszak bűntette valamint súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét az ügyészség álláspontja szerint megalapozza az is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, illetve hogy az elkövetett cselekmények jellege folytán feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el. A szökés-elrejtőzés veszélyét az ügyészség álláspontja szerint alátámasztja az is, hogy őrizetbe vételekor a gyanúsítottat testvére otthonában, ruhaneműk közé rejtőzve lelték fel.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.