Rangos listára került Mikler Roland és Bánhidi Bence

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar sport legértékesebb sportolóiról készített listát a Forbes magazin. A MOL-Pick Szeged két kézilabdázója is ott van a huszonötös rangsorban.

A magyar sport legjobbjait vette górcső alá a Forbes magazin és készített egy listát, ahol a 25 legértékesebb sportolót rangsorolta. A lista elkészítésénél a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket — írja a lap.

A listát Hosszú Katinka vezeti, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót a szintén úszó, az utóbbi években berobbanó Milák Kristóf követi, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bundesligában és Bajnokok Ligájában parádézó magyar válogatott labdarúgókapus, Gulácsi Péter állhatott.

A listán három kézilabdázó kapott helyet, a 20. Lékai Máté mögött a 21. a rangsorban Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged és a magyar válogatott kapusa, akit a 22. helyen klub- és válogatott csapattársa, Mikler Roland követ.

— Bármilyen rangsorban együtt szerepelni a magyar sport legjobbjaival nagyon komoly elismerést jelent. Ezt a listát úgy készítették el, hogy nem csak a sportteljesítményt értékelték, ami külön öröm számomra, mert fontosnak tartom, hogy a pályán kívül is értéket tudjak teremteni. Évek óta tudatosan dolgozok azon, hogy az ismertségemet jó célok szolgálatába tudjam állítani — mondta lapunknak Bánhidi Bence.

A listán a három kézilabdázó mellett 6 úszó, 6 vízilabdázó, 2-2 autóversenyző, rövidpályás gyorskorcsolyázó,  1-1 vívó, kajakos, vízilabdázó és atléta kapott helyet. A teljes listát itt találja.

Előző sztori

Újabb kereskedőket akarnak kitenni a Cserepes sori piacról

Következő sztori

Új helyszínen rendezik meg idén a szegedi várjátékokat