Balhé

Őrületes mellébeszélés folyt a nyugdíjasok kizárásáról elmélkedő momentumos miatt

Őrületes mellébeszélés folyt a nyugdíjasok kizárásáról elmélkedő momentumos miatt

2020. július 24., péntek
Őrületes mellébeszélés folyt a nyugdíjasok kizárásáról elmélkedő momentumos miatt

Fekete-Győr András elnök és Orosz Anna alelnök próbálta menteni a menthetőt, de még az ATV-ben is feltűnt a műsorvezetőnek, hogy valójában megkerülték az egyenes választ. A szegedi Momentumost, Mihálik Edvint pedig hiába kérdeztük, egyelőre hallgat.

Miért az idősebbek döntik el a jövőnk?

címmel gondolkodott el a napokban a Momentum egyik vezető politikusa arról, hogy kell-e szavaznia az időseknek. Azért lamentálgatott ezen, mert szerinte az idősek miatt nyerhet a (populista) jobboldal itthon és Lengyelországban is, de a Brexit is a nyugdíjasok miatt lehetett. Posztja végén Kádár Barnabás javaslatot is tett:

"Ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit.
Ha minden unokája másra szavaz, akkor lehet érdemes távol maradni az adott választástól inkább."

Óriási botrány lett ebből, amire persze igyekeztek ráfogni, hogy azt a "propaganda" találta ki. Végül pár nap után maga a szerző kétszer is elnézést kért, és sietett leszögezni, hogy ez csak a magánvéleménye volt, nem a párt hivatalos álláspontja a nyugdíjasokról.

Mellébeszélés

Hivatalosan a Momentum nem kommentálta az ügyet, de az ATV Egyenes beszédben végül csak Fekete-Győr Andrásnak és Orosz Annának

szegezte a kérdést Rónai Egon,

hogy mégis mi a véleményük a fenti gondolatokról. Őrületes mellébeszélésbe kezdett Orosz Anna, hosszasan sorolta, mi mindent tesznek vagy tennének a nyugdíjasokért. A kérdésre azonban nem válaszolt, ezért vissza is kérdezett a műsorvezető. Mire jött ez a hebegés:

Fekete-Győr András próbálta ugyan menteni a helyzetet, de ő sem válaszolta meg a kérdést, helyette inkább átértelmezte párttársa necces gondolatait. Szerinte ugyanis Kádár valójában azt írta, hogy a fiataloknak is el kellene menniük szavazni. (Nem ezt írta, de ez az eredeti posztból teljesen egyértelmű annak, aki tud olvasni és érti is, amit olvas.)

Mihálik Edvin is hallgat

Lapunk még napokkal ezelőtt megkereste Mihálik Edvint, a szegedi Momentum frontemberét, hogy mit gondol párttársa idősekre vonatkozó gondolatairól. Ám a legtöbbször bőbeszédű fiatal politikus ezúttal hallgatott, nem válaszolt kérdéseinkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.