Közélet

Orbán Viktor: Minden változtatás kockázatot jelentene

Orbán Viktor: Minden változtatás kockázatot jelentene

2020. július 31., péntek
Orbán Viktor: Minden változtatás kockázatot jelentene

Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért "ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj

Az operatív törzs továbbra is ülésezik. Minden kedden tesznek javaslatot a kormánynak, amiről az szerdán dönt, és péntekenként teszi közzé a hatályos rendeleteket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette, a környező országokban romlik a helyzet. A magyar védekezés bevált, ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj. Aki külföldre utazik, a zöld országokat válassza, mert bajt hozhat az itthoniakra – tanácsolta.

Ma Magyarországon minden van, amire szükség van egy járványveszély alatt. A magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európában szinte a legjobban teljesített – emelte ki. Azt is elmondta, az egészségügyi ipar is fejlett az országban, most

már a lélegeztetőgépeket, maszkokat az országban gyártják le,

annyit amennyire szükség van.

A nemzeti konzultáció azért is fontos, hogy egy esetleges második hullámnak úgy vágjanak neki, hogy egység, egyetértés van a döntéshozás és a társadalom között.

El kell kerülni minden kockázatot

Fontos, hogy a szüleink, nagyszüleink iránti szeretetet az odafigyeléssel, a szabályok betartásával fejezzük ki – mondta. Ne kockáztassunk! Ez sok család számára jelent anyagi kiesést, de ezt most meg kell tenni az idősek, embertársaink védelme érdekében.

A könnyűzenészek támogatását is célul tűzte ki a kormány, a szerdai kormányülésen, így több mint ötmilliárd forintot különítettek erre a célra. A Magyar turisztikai Ügynökség garázskoncerteket fog szervezni, ezzel is támogatják őket.

A garázskoncerteket rögzítik, és azokat majd a média egy későbbi időpontban leadhatja majd.

A cigányzenészek megsegítésére is elkülönítetek egy nagyobb összeget – mondta.

A gazdasági előrelépésekért kanyarban kell előzni

Ugyan megtört a lendület a foglalkoztatásban a járvány idején, de nem olyan mértékben mint más országban. Ezt a törést mára sikerült korrigálni. Nagy vállalás volt a kormány részéről, hogy annyi munkahelyet fogunk teremteni, mint amennyit a járvány tönkre tett. Ilyen vállalást egyetlen Európai ország sem tett – mondta. Hozzátette, még pár hét is a kormány kijelentheti, sikerült megvalósítani a vállalását, annyi munkahelyet teremtett, amennyit a járvány tönkretett.

Matolcsi Györggyel folyamatosan tárgyalnak az Európai gazdaság helyzetéről, aki

azt tanácsolta a kormányfőnek, hogy ne érje be a sikeres gazdaságok átvételével,

találjon ki speciális intézkedéseket. Ahogy fogalmazott: a kanyarban kell előzni.

A legfontosabb eltérés, specifikum, hogy a magyar kormány nagy összegeket, szabályváltoztatásokat eszközölt a beruházások területén. Ennek következtében 2021-ben egy olyan „beruházási bumm” mutatkozik majd a magyar gazdaságban, amire régen volt példa, így sokkal jobb állapotban fog kijönni az ország a járványból, mint ahogy belecsöppent – mondta.

Egy másik specifikuma az intézkedéseknek, hogy rövid határidőt szabtak a beruházásokra – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.