Közélet

Nincs újabb elhunyt hazánkban, nincs új fertőzött megyénkben

Nincs újabb elhunyt hazánkban, nincs új fertőzött megyénkben

2020. július 14., kedd
Nincs újabb elhunyt hazánkban, nincs új fertőzött megyénkben

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 557 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedésetapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1994) és Pest megyében (644) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és

Csongrád-Csanád megye (116)

, a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.