Közélet

Kávé mellett osztogattak hasznos tanácsokat a rendőrök Kisteleken

Kávé mellett osztogattak hasznos tanácsokat a rendőrök Kisteleken

2020. július 7., kedd
Kávé mellett osztogattak hasznos tanácsokat a rendőrök Kisteleken
Prevenciós tanácsokkal egybeszőtt kávézó napot tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a napokban Kisteleken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A kirakodó- és állatvásáron megtartott bűnmegelőzési kitelepülésen egy erős fekete presszókávé mellett bűnmegelőzési témákban beszélgethettek az érdeklődők a rendőrökkel és a polgárőrökkel. Fő témakör a kerékpár, gépjármű és az ingatlanok védelme volt. A BikeSafe országos kerékpárregisztrációs programot népszerűsítve hasznos tanácsokat hallhattak a résztvevők a megfelelő kerékpárzárról, valamint a kerékpárok helyes lezárásának módjáról. A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a gépjárműben egyáltalán nem célszerű értéktárgyat hagyni, amennyiben erre kényszerülnének, az semmiképp se legyen látható helyen. Az ingatlanok védelmére az erős ugyanakkor átlátható kerítést ajánlották, valamint jó minőségű nyílászárókat (a főbejáraton és a terasz- vagy hátsóajtón is), emellett javasolták az elektromos jelzőrendszer használatát.

A nyári szezon miatt elszaporodtak a kerékpár, illetve táskalopások, melyek sok esetben kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének: - Akár 5 percre is érdemes a kerékpár hátsó kerekét és vázát lezárni egy, a talajba vagy épülethez rögzített tárgyhoz/kerékpártárolóhoz! - Érdemes a kerékpárt regisztrálni a BikeSafe országos kerékpárregisztrációs programban, így annak eltűnése esetén a tulajdonos gyorsabban megteheti a szükséges intézkedéseket! - Értéket semmi esetre se hagyjanak a kerékpár kormányán, illetve kosarában! Menet közben ügyeljenek arra, hogy a csomagtartón elhelyezett táskát rögzítsék a kerékpárhoz, így megakadályozva az eltulajdonítást! - Kísérjék figyelemmel az idegen helyen, fogason vagy széktámlán elhelyezett hátizsákjukat is, mivel az abban lévő érték könnyű préda a bűnelkövetőknek! Táskájukat tartsák mindig szem előtt vagy gondoskodjanak annak megfelelő helyen történő elzárásáról! (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.