Hírzóna

Emberkereskedelemmel vádolnak egy szegedi nőt és fiatalkorú bandáját

Emberkereskedelemmel vádolnak egy szegedi nőt és fiatalkorú bandáját

2020. július 3., péntek
Emberkereskedelemmel vádolnak egy szegedi nőt és fiatalkorú bandáját
A Csongrád megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szegedi nővel és három társával szemben, akik egy 14 éves lányt és egy fiatal nőt is prostitúcióra vettek rá. Emberkereskedelem miatt kell felelniük - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 28-án a fiatal lányt a nő egyik társa randevú ürügyén egy szegedi lakásba invitált. Ott kábítószert adtak neki és annak hatása alatt a sértettet prostitúcióra bírták rá. A tevékenységből származó bevételt elvették tőle. A nyomozás megállapította, hogy agyanúsított és fiatalkorú társai egy másik szegedi lakásban is dolgoztattak. Az ott lévő másik nő szolgáltatásait hónapokig kínálták az interneten, majd az ebből származó pénz nagy részét szintén elvették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2019. január 8-án az akkor 22 éves R. Edit Ramónát Budapesten, míg fiatalkorú társait Sándorfalván és Hódmezővásárhelyen fogták el. Őket tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsították. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsítottak cselekménye súlyosabb, így üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást. A cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek. (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.