Közélet

Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

2020. július 24., péntek
Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának fokozott ellenőrzését kérte a rendőrségtől az operatív törzs, és felhívta az országos tiszti főorvost, hogy vizsgálja felül a külföldi országok zöld, sárga, piros besorolását - közölte a kormányzati tájékoztató portál pénteken.

A közlemény szerint folyamatosan értékelik a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit, a magyarországi határátkelőhelyeken végzett vizsgálatok eredményeinek alakulását. Az operatív törzsmegállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakosságára a legnagyobb veszélyt a koronavírus behurcolása jelenti. Ezért kérték az országos tiszti főorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok besorolását, a rendőrséget pedig a szabályok betartásának ellenőrzésére - írták. Az operatív törzsarra kéri a magyar polgárokat, hogy kövessék az egyszerű, világos, könnyen betartható szabályokat. Mindenkinek a biztonságos belföldi utazást ajánlják, külföldi utazás esetén pedig azt javasolják, hogy körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzitországok járványügyi helyzetéről.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.