A szegedi DK bízik Joób Márton ártatlanságában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután szerdán felröppent a hír, miszerint a NAV őrizetbe vette Joób Mártont, az MSZP önkormányzati képviselőjét, szerettük volna megtudni a baloldali pártok szegedi vezetőinek véleményét az ügyről. Sem az MSZP, sem a Momentum nem reagált a megkeresésünkre, egyedül Binszki József, a DK szegedi elnöke válaszolt levelünkre.

– Az őrizetbe vétel, ha valóban megtörtént, sajnálatos intézkedés, amelynek szükségességéről viszont a megfelelő információk hiányában nem tudok véleményt alkotni. Magáról a büntetőeljárásról: a Demokratikus Koalíció bízik Joób Márton ártatlanságában, amelynek vélelme őt is meg kell, hogy illesse! Mindazonáltal minden ügyben, így ebben is, ki kell derülne az igazságnak. De hangsúlyozom, az igazságnak kell kiderülnie, s mi abban bízunk, hogy ez az igazság Joób Márton ártatlansága lesz – írta szerdai válaszában Binszki József, a DK szegedi elnöke.

Azóta mint kiderült, a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványára harminc napra letartóztatásba helyezte Joób Mártont, közvetlen munkatársát és hat további gyanúsítottat.

(Kiemelt képünk archív)

Előző sztori

Több mint 440 képzést hirdet a pótfelvételi eljárásban az SZTE

Következő sztori

Autókból lopott többször is egy szegedi tolvaj